Mustig tomat- och linssoppa


Ok, nu kör vi. Det här är nyttigt och jävligt gott tycker jag nu! Men jag kommer ihåg att jag avskydde linssoppa när jag var pytteliten då mamma brukade servera soppan och sa hela tiden hur nyttigt och bra det är. Nu står jag själv åtta år senare vid spisen och gör mig linssoppa och tänker tillbaka på den tiden, det trodde jag aldrig skulle hända då.

Här är en goding som jag lagar och det dåliga eller bra kanske också är att jag aldrig mäter hur mycket jag ska ha av ingredienserna när jag lagar mat. Utan jag häller i så mycket utav allt som jag tycker verkar OK!

Så börja med att koka upp rejält med vatten och häll i röda linser, salta lite. I en annan kastrull häller du i mycket olivolja, en hackad gul lök, tomatpuré och alla möjliga kryddor (DET SKA VARA STARKT), en grönsaksbuljong och så vatten självklart. Du låter det stå och puttra under några minuter och häll sedan i plommontomater och låt det stå och sjuda under ytterligare några minuter. När linserna har blivit mjuka silar ni av de och häller ner de i soppan och rör om. Servera med en klick turkisk yoghurt och bre en knäckamacka med smör, en ostbit och paprika, voila!

nu ska jag äta innan det blir kallt och sen väntar träning



Kommentarer
Postat av: Hanna Westman

sv_ tack så mkt snyggis!

2010-04-05 @ 17:10:21
URL: http://westmanshanna.blogg.se/
Postat av: elin

det ser gott ut=)

2010-04-05 @ 17:45:25
URL: http://elllismm.blogg.se/
Postat av: Sanna

Gott!

2010-04-05 @ 20:57:07
URL: http://sannakumlins.blogg.se/
Postat av: jea

Älskar linssoppor och linsgrytor. Så nyttigt och gott :D

2010-04-06 @ 11:05:43
URL: http://nonfiction.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0