I'm all messed up, I'm out of line.


Tränat och lagat mat och suttit vid datorn. Nu väntar jag på karin och ida...
Hörs!



Något gammalt plus något gammalt kan bli något nytt.


Gap F/W 2010

Balmain F/W 2010

Emilio Pucci F/W 2010

God morgon på er!
Jag har hunnit klicka mig runt lite på style.com. Jag älskade denna typ av utsvängda byxa när jag var liten. Jag tror jag ägde jazzbyxan i mins 10 olika färger då man tvingade mamma att köpa de och självklart så skulle de strikt komma från JC. Även om dessa byxor ovan nu inte är i jazzmaterial kan jag inte låta bli att hysa någon typ av hatkärlek. Det är/kan vara snyggt om man får till det. Men själv tänker jag i lite annorlunda banor, då jag mer än gärna bär denna modell i jeansmaterial med ett par träklackar till. Ni kan vara helt säkra på att vi kommer se mer av denna modell till hösten.



I want you around my neck


Jag är dundertrött men ändå inte vilket är lite konstigt. Jag borde ha lagt mig för ett tag sedan men så är icke fallet som ni märker. Istället sitter jag här och har hittat lite fina saker som jag skulle vilja ha bland annat stötte jag på det här fina turkosa halsbandet som kommer från indiska och är väldigt förmånligt för plånboken, kostar bara 89:50. Det skulle passa perfekt till en svart klänning och ett par beiga skor. Just därför bör det införskaffas snarast. Undra om de har fått in det på indiska i gävle?



Dancing On My Own


Det blev en tidig morgon för min del med en promenix då jag var och hälsade på skogen. När jag kom hem mumsade jag i mig jordgubbar med mjölk till frukost. Efter det har jag bara latat mig i solen med en bok fram tills nu. Jag har en kjol från H&M som top och shorts från levi's.



Allt vi behöver det finns där, vi lever i vår egen värld.


klänning-newyorker, träskor-scorett



Lite trött kanske?


träskor-scorett, kavaj-second hand, klänning-lindex

Jag är tillbaka igen. I alla fall en del av mig med lite mer text. Jag har varit lite slö idag, en promenad har jag hunnit med sen har jag i princip sovit bort hela dagen. Elina ville att jag skulle komma och mysa framför fotbollen men jag bara kände att jag skulle somna i hennes soffa om jag tog mig dit. Nu halvligger jag i min soffan och tittar på fotbollen och känner mig allmänt seg. Imorgon vill jag så gärna spela tennis men inte är det någon som vill det... Istället kommer vi ligga på stranden och njuta av solen och mumsa i oss jordgubbar vilket inte är så fel det heller för det ska väl bli bra väder?



MIDSOMMAR



GLAD MIDSOMMAR


Under tiden jag har fixat och donat har min pappa gjort en krans till mig. Visst blev den fin? Ne nu ska jag få skjuts ut till Johanna men först ska vi hämta upp Ida och Ewelina. Ha en underbar kväll alla fina läsare!



VIVA ITALIA


pictures:style.com

Okej! jag kunde inte somna, utan nu har jag kikat runt lite på style.com. Nu har det konstigt nog inte gått så bra för Italien i VM de åkte ut idag mot Slovakien men det gör inte så mycket för kläder kan de. Oj som de kan kläder. Imorgon skulle jag vilja ha höga klackar och den lilla svarta men det hör liksom inte till det får bli det som jag bestämde för några timmar sedan träskor och en färgglad klänning. Glad midsommar på er!



GREKISK PAJ


Ikväll har jag ägnat mig åt matlagning. Fyra pajer har jag gjort. Olika ingredienser har flugit från stekpannor till former. Kött, tomater, oliver, olika ost sorter, persilja, salt, aubergine och mjöl och en massa annat har jag använt mig utav. Det såg ut som ett helvete i köket har aldrig i mitt liv sett så mycket disk. Nu är det över jag har även provsmakat och jag kan sova med gott samvete. Dessvärre kan jag inte somna därför sitter jag uppe och skriver det här. Men jag kanske ska göra ett försök till. Gonatt!



´One is not born a woman, one becomes one´. And nothing helps you become a women more than a dress. It makes a statement not only about who you are, but who you want to be.


kavaj-h&m, linne-monki, kjol-åhlens, skor-dinsko
ser ni vad brun jag har blivit? jag har legat ute bara två dagar och jag som var en riktig blekfis innan. solen är ju mycket starkare än vad man tror.


Idag har jag varit i gävle hela dagen. Jag var tvungen att lämna tillbaka några böcker på biblioteket och sen har jag strosat omkring med Sanne då hon har försökt att hitta en fin stass som hon kan ha på midsommar. Själv har jag ingen aning om vad jag ska ha på mig förutom mina nya träskor. Jag blev kvar en längre stund i gävle än vad jag hade planerat eftersom min syster gick sin sista dag i skolan (någon typ av sommarskola med teknink som inriktning) och ville gå en runda på stan innan hon åkte tillbaka hem till sandviken. Det slutade med att jag köpte ett par skor till henne som hon så gärna ville ha och dessutom bjöd jag henne på fika. Jag är bra snäll ibland jag! Men vet ni vad jag ska göra nu? Jag ska baka tre grekiska pajer som vi ska ha till imorgon under midsommar middagen som ska firas med mina finaste vänner och pajerna kommer bli så mumsiga så det kan jag lova er.



REMAKE


Emma Elwins remake av en klänning som hade en ganska så tråkig modell då hon hittade den på beyond retro men hon tog fram ritblocket och symaskinen och piffade till den, den blev helt underbar. Jag är så himlans avundsjuk på alla som har en symaskin hemma just i detta läget. Det här är en sådan morgon då jag sitter med mitt kaffe och väntar på att mina vänner ska vakna så att vi kan styra upp dagen men jag har några timmar på mig och jag har fantiserat ihop en grym modell på en kläning som jag skulle vilja sy som jag kan strosa omkring i en dag som denna. I och för sig så har jag också en symaskin här hemma men den är trasig. Så jag tänker så här... Imorgon när lönen kommer ska jag ut och leta symaskiner jag vill börja sy och exprimentera igen det är ju så kul att göra om kläder och sy sina egna då och då. Oj, oj, oj som jag ska ha en ny symaskin.



MYSDAG


Idag har vi stekt oss i solen på hedåsen jag ida, karin, anders, stina och elina. Nu sitter jag här hemma och vänta på att ida ska komma hem till mig och mysa lite. Senare ska vi åka in till gävle och se på BECK levande begravd, hoppas den är bra nu då! Imorgon ska vi nog ta oss till engeltofta för att sola och bada eller jag badar inte men de andra säkert, hoppas på mycket sol bara.



DAGENS SOMMARKÄNSLA


klänning:gina tricot, skor:dinsko, prada väska:second hand

det blev ingen dag i gävle med tjejerna som planerat, jag har istället spenderat dagen med ida i årsunda. då vi har solat, varit ute och gått med kanske världens sötaste och snällaste hund ryan och lagat supergod mat. nu ska jag faktiskt göra mig lite te och titta på fotboll.



thekillingmoon


Den här bloggen är helt fantastisk mer behöver jag inte säga. Klicka på någon av bilderna för att komma till the killing moon.




Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same.


Lite bilder från veckan som gått. Nu ska jag äta lite mat och sen sover jag tidigt i morgon väntar en hel dag i gävle. Ha en fin kväll alla!



"Tack för att ni har gett mig min prins"


Så vackert.



TRÖTT


Hej!
Har precis kommit hem från jobbet. Det har gått åt helvete idag. Fyfaaan!!! Känner mig som en 75-åring i kroppen. Tur är så har jag Karin annars hade jag avlidit om jag hade fått jobba själv 12timmars . Nu ska jag ta mig ut i Trebo för en promenad men svänger förbi Karin för lite sällskap, kommer känna mig som 175år när jag kommer hem... Ha en rolig lördag, jag sover tidigt ikväll för imorgon väntar ytterligare 12timmars jobb på Sandvik. Tänk om man kunde få vara lika glad nu som på bilden!??

Uppdatering 20:05
Ja då trodde jag att jag skulle få mysa med min syster som jag för den delen typ aldrig ser nu för tiden och pappa framför fotbollen ikväll med en chipspåse, men så fel man kan tro ibland. Ajla är ute någonstans med sina vänner och pappa är spårlöst försvunnen? Hm, då blev det bara jag och chipspåsen, synd? Förresten så är jag bara tvungen att tillägga att Serbien vann mot Tyskland igår, vilket jag tror att ingen har missat och jag befann mig i mitt esse kan jag tala om för er när den Serbiska målvakten räddade straffen. Fyfaaaaaan vad jag jublade! Men hur som helst så håller jag på Argentina och inget annat land. Nej nu väntar chipspåsen.



Fashion is not something that exists in dresses only -Coco Chanel


Inspiration-Coco Chanel-
skor- , byxor-gina tricot, skjorta-h&m, blazer-lindex, väska-mammas gamla



Fick en sådan inspiration från filmen igår och den var verkligen något extra jag kan bara inte släppa den. Jag vet att jag är lite dryg nu men Coco är verkligen extra ordinär och den här filmen har bara förstärkt mina åsikter när det kommer till allt som hon åstadkommit, hennes sätt att klä sig och sticka ut under ja vad kan det ha varit för år? 1920-talet... jag har helt enkelt fortfarande inte kommit över den fantastiska historien. Att hon får en sådan vändning i livet efter en stor förlust. Att mista någon i ens liv påverkar alla människor olika. Cocos fall är väldigt intressant. Då jag undrar om hon hade varit så känd eller känd överhuvud taget om hon inte hade förlorat sin stora kärlek? Vad hade hon gjort utav sitt liv och sin begåvning om hennes stora kärlek inte hade omkommit i en bilolycka? Hur skulle modet ha sett ut om Coco Chanel aldrig fått/tagit chansen att påverka med sina mer maskulina svart/vita plagg? Jag antar att det här är frågor som förblir ett mysterim och det kanske är bäst så.



The best color in the whole world, is the one that looks good, on you.


blå kavaj-second hand, jeans-levi's 501, skor-dinsko, t-shirt-ginatricot

COCO CHANEL vilken legendarisk berättelse, film, kvinna. Jag förstår inte alls hur jag kunnat låta den försvinna ur mitt perspektiv. Men nu har jag äntligen sett den och jag bara måste, måste ha den filmen. Nu bara måste, måste jag sova om jag ens skall kunna kliva upp imorgon.



INSPIRATION


Det skriker inspiration om det här. Den blå färgen är helt, helt underbar, fantastisk på sommaren. Den bedårande kreationen kommer från stella och skorna från pronzea schouler. Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit på lobbys uteservering med underbaraste tjejerna. Nu ska jag titta på COCO CHANEL sen ska det sovas för imorgon ska jag cykla till jobbet galet tidigt. Åh bara så att ni vet hade jag blått på mig idag, lite så där stella inspirerat ni får outfiten senare ikväll. NU blir det film.



I'm a superstitious girl, I'm the worst in the world.


klänning-h&m, kavaj-second hand, skor-scorett, halsband-h&m

Nu väntar jag bara på att pappa ska komma hem vi ska till trebo och jogga lite. Jag har sovit middag idag, inte alls bra. Men jag är bara så obeskrivligt trött när jag kommer hem från jobbet, förstår verkligen inte vad det beror på för jag somnar ändå ganska tidigt om kvällarna. Imorgon ska vi alla tjejerna och emil ut för att äta något gott på lobbys uteservering i jensasparken, vilket jag verkligen ser fram emot har inte träffat vissa på jag vet inte hur länge.



SCORETT ELLER ACNE


picture:mode.feber

Jag har i ett tidigare inlägg bloggat om Acnes fantastiska skyhöga och JA de är obeskrivligt snygga. Till hösten har scorett framtagit en identisk variant och jag kan inget annat än bara längta tills jag får prova de för att se om det är något som man skulle kunna välkomman till sko samlingen. Men egentligen, hur många skor behöver man? Är man aldrig tillfredsställd? Jag måste verkligen tänka efter en andra gång innan jag handlar fler skor. Jag vet inte hur många skor jag har här hemma som bara ligger och tar plats. Man kanske skulle starta en bloppis? Hur som helst så är kopiorna från scorett galet snygga.
 



TSHIRT STORE ÖPPNAR I GÄVLE


Nu kan ni alla t-shirt galna människor hoppa och hurra av glädje. Den snabbväxande modekedjan Tshirt Store kommer öppna en butik där fd Lush låg i Nianhuset. Det var bara det jag ville säga för nu ska jag sova.



ACNE


Jag har redan lite smått börjat klura på vad för jacka jag ska ha till hösten. Dessa snyggingar kommer från acne och jag skulle gärna låta någon av de värma min kropp i höst.



Ibland behöver man tänka om!


linne-h&m, byxor-ginatricot, skor-scorett

Igår hade jag en fantastisk kväll med Stina, Frida och Emil hemma hos bästa Karin. Vi lagade mat och drack en massa gott. Då även kvällen avslutades på Brända bocken.

Jag är inte den personen som riktigt läser några specifika bloggar så. Eller ja jo, jag har ju mina favoritbloggar som skriver om mode då jag enbart går in för att inspireras. Men ibland när jag inte har något att göra kan jag återvända till människor som enbart skriver om sitt liv, låga berörande texter som verkligen får mig att börja fundera och analysera om hur jag vill ha det i mitt liv. Det kan vara intressant att någon gång då och då gå in och läsa och se hur deras händelser och företeelser påverkar de både fysiskt och psykiskt. Idag läste jag en blogg enbart av nyfikenhet eftersom en grej hände igår kväll och under min frustration tänkte jag på den här tjejen. Den här tjejen skriver om sitt liv, sina barn och hennes förhållande. Jag tänkte på henne igår och fasade för det som jag verkligen inte ville skulle hända henne. Jag känner inte henne men jag beundrar verkligen hennes styrka, jag beundrar hennes mod och tycker synd om henne ibland. När man skaffar barn är man väl två om saken. Det betyder inte att hon ska sitta hemma mitt i sena natten med skrikande barn och känna sig hjälplös i väntan på att hennes man skall komma hem från krogen. Egentligen vill jag bara säga till henne att hon förtjänar någon bättre men jag antar väl att det är lättast att bara ge upp låta allting rinna ut i sanden. Men det är inte hon som ska ge upp sina ”unga dar” när det lika bra kunde vara hon som kunde dansat loss på krogen och haft det bara så jävla kul med sina vänner. Är det hennes uppgift att hon skall göra allt som står i hennes makt för att hennes man skall kunna få den karriär han drömmer om? Hon skall finnas där och ställa upp för hans drömmar? Hon ska ge upp sin framtid och sig själv, hon skall hela tiden komma i sista hand för att det finns andra människor som suger åt sig all hennes energi. Jag tycker du ska tänka om och tänka på dig själv lite mer för om du inte tänker på dig själv kommer ingen annan göra det. Det är svårt att vara allt på samma gång!

Nu blir det träning för min del.



sometimes we come into a persons life not to make them love us but to let them feel that they're so much worth loving for.


sjal-h&m, klänning-ginatricot, kavaj-second hand, skor-scorett

Tjingeling! Gårdagen var full med aktiviteter. Jag körde mitt sista vattengympapass på badhuset med gubbarna. Herre gud vilka härliga filurer de är. Ser verkligen fram emot hösten då jag förhoppningsvis kommer leda deras pass igen. Efter vattengympan tror jag att jag aldrig i mitt liv stressat så mycket som jag gjorde då jag skulle ta mig från badhuset till jobbet men det gick bra, dagen på jobbet gick snabbt och sen var jag in till gävle och hade det super mysigt. Nu ska jag laga lite mat hade jag tänkt.



if we discoverd that we had only five minutes left to say all that we wanted to say, every telephone booth would be occupied by people calling other people to stammer that they loved them.


kavaj-second hand, linne-sytt själv, kjol-h&m, skor-shtlmDG

Alldeles strax ska jag iväg på middag. Fy och blä vad jag är sliten. Det syns på bilden till och med. Idag har jag jobbat och varit på mitt näst sista vattengympapass, har ett kvar imorgon bitti sen är jag ledig hela sommaren från instruktörsträningen. Mina sötaste pensionärer tycker jag tränar för mycket, de kallade mig för träningsnarkoman. Dessvärre håller jag inte med alls, men de är så söta. De sa att de längtade redan till hösten för de vill så gärna köra vattengympa med mig. Ja de är helt underbara, fantastiskt att man kan komma så nära sina träningskunder, underbart ju. Ne nu ropar folket, vi hörs!



I want you to do what you want to do, not for me. For yourself.


tunika-h&m, skor-dinsko

Den här kommer jag använda flitigt i sommar. Det var bara det jag ville säga. Nu ska jag åka och jobba sen väntar träning på badhuset.



GÅRDAGENS NÄSTAN


Nej inte riktigt gårdagens. Jag hade strumpbyxor och ett par andra skor på mig. Men kavajen som jag har på mig är helt fantastisk och är även den ett second hand fynd som fick följa med hem från myrorna för några veckor sedan. Sen har jag sytt om den lite och bytt knappar dessutom. Fantastiska färger och fantastiskt mönster har den och det var typ kärlek vid första ögonkastet.


Det var någon som ville veta vart jag handlar/har handlat mina second hand grejer. Myrorna och  De och sånt i Gävle. Beyond Retro men även second hand butiker på Hornstull i Sthlm bla Judits second hand. Under de två månaderna jag bodde i sthlm spenderade jag mina lediga dagar bland underbara vintage grejer. Fan vad jag saknar Stockholm.



NU ÄR JAG TILLBAKA.


God morgon på er! Jag har haft ett litet uppehåll med tanke på mitt hetsiga schema men även att min kamera blev bortglömd och kvarlämnad några dagar hos en vän men igår fick den komma hem igen så nu är jag tillbaka på riktigt. Här har ni en bild på min fina tunika som kommer från h&m:s fashion against aids kollektion.

Nu ska jag cykla till jobbet när jag kommer hem lägger jag upp en gårdages. Ha en fin dag!



My favorite ring.



Jag kan inte beskriva min glädje när jag fick öppna paketet där den fantastiska ringen låg. Ringen anlände i en liten söt box och jag blev förbluffad över att den var så mycket finare i verkligheten än på hemsidan. Under tiden jag tog bilderna ovan så började jag inse att det här är nog den finaste ringen mina ögon har skådat och är min favoritring. Jag har den på mig nu, haha!

Klicka på bilden nedan för att se om du kanske hittar din alldeles egna favoritring.



I love old things. Modern things are so cold. I need things that have lived.


kavaj-seond hand, klänning-h&m, tights-gina tricot, skor-scorett

Kavajen är ett second hand fynd och den köpte jag för en femtiolapp. Har suttit uppe och pluggat men nu ska jag äntligen sova lite. God natt!



Let me tell you 'bout hard work


sjal-h&m fashion against aids, topp-h&m, kjol-MONKI, skor-converse, väska-mammas gamla (som jag är så rädd om, använder den knappt)

Pjuh, alltså jag är helt slut i heeeela kroppen. Som vanligt har jag varit i Gävle, nästan hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen. Runt halv 3 stod jag och väntade på bussen vid kvarnparken och från ingenstans kommer det en bil som börjar tuta åt mig. Det visade sig vara sötaste Elin med tvillingarna och tur var väl det, jag som hade så ont i magen och dessutom slapp jag trängas i kollektivet med en fullproppad buss. När jag kom hem hann jag bara stoppa i mig något lätt för att hinna till badhuset där jag körde vattengympa, spinning och core. Fyfan säger jag bra, jag ska aldrig mer träna då jag har ont i magen. Finns verkligen inget värre. Det gick inte alls bra. Usch! Nu ska jag i alla fall göra mig en kopp te och försöka slappna av lite. Sen ska jag sitta och plugga någon timme innan det är läggdags. Imorgon ska jag tillbaka till badhuset för att köra ett tidigt vattengumpapass, ja vad ska man säga! Det som har hållit humöret uppe lite är ett paket som jag fick hem idag. Det hade färdats så långt som ifrån USA. Världens bästa paket har jag fått, det kan jag lova er. Visar det imorgon. Tjingeling!



DAGENS SVARTVITA DRÖMMAR


solglasögon-cheap monday, skjorta-gina tricot, klänning-h&m, skor-topshop

Yes nu är jag glad. Ännu en presentation avklarades idag i skolan och man bara känner hur lättnaden släpper. Nu ska jag i alla fall återgå till pluggandet för att till helgen vill jag vara ledig. Imorgon är det plugg i boulognerskogen hela dagen måste bara se till och packa ned en stor matsäck för hungriga det kommer vi bli, känner på mig att en underbar dag väntar. Hoppas bara på att vädret håller i sig och att morgondagen bjuder på mycket sol.



I know that I need you in this heart of mine


kavaj och skjorta-second hand, shorts-levi's, tights-h&m, skor-scorett

Vilken dag det har varit. Två presentationer avklarade och nu återstår en massa tentaplugg och ett projektarbete som ska lämnas in nästa veckan på onsdag. Sen kan jag tacka för det här året. Idag ringde de från badhuset och ville att jag skulle åka in till Valbo för att köra ett spinningpass och ett corepass men det hade jag tyvärr inte tid med. Nä jag har inte tid att sitta kvar här för jag måste kila tillbaka till kurslitteraturen och fortsätta med det eviga pluggandet.



RSS 2.0